kedd, május 21, 2024
Aktív pihenésTermészet

Dunakanyar kalandpark – Törökmező

A Dunakanyar legnagyobb kalandparkja 2013 májusában nyitotta meg kapuit. A Dunakanyar kalandpark Budapesttől 60 kilométerre, a Börzsönyben, Törökmezőn található. A kalandpark változatos pálya típusokkal rendelkezik, melyek különböző nehézségi fokozatokkal felejthetetlen, izgalmas élményeket nyújthatnak gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak.

A nagyjából 10 hektáros kalandparkban kötélpályák, csúszópálya, mászófal, röplabda és kézilabdapálya, pingpong asztal várja a kalandozni és játszani vágyókat, kortól függetlenül.

A kalandpark kialakításánál a kicsikre is gondoltak, kötélpályájuk átlagosan egy méter magasságban került kialakításra, így a szülők is kísérhetik, segíthetik őket a kalandozás közben.

A látogatóknak lehetőségük van szállást is foglalni, a kalandpark használatától függetlenül is.

A pályák különböző nehézségi fokozatúak, amik felejthetetlen, és izgalmas élményeket nyújtanak a gyermekeknek, felnőtteknek, családoknak, tehát a kicsiktől a nagyokig minden korosztály megtalálja a korához, erőnlétéhez és bátorságához mért pályáját.

Kötélpályák

A Dunakanyar kalandpark kötélpályáinak használata magassághoz kötött. A 150 cm alattiak nem vehetik igénybe a felnőtt pályát és a Tiroli csúszópályát, mert a biztosító drótkötél számukra túl magasan van, így nem tudják felcsatolni a biztonsági rögzítéseket.

Gyerek pálya

A gyerek pályákat 3 éves kor fölötti, valamint 100 és 140 centiméter magasság közötti gyerekek használhatják. Ezek az elemek átlagosan 1 méteres magasságban helyezkednek el, így ha szükséges, a szülő is tud segíteni a gyereknek a mászásban.

Junior pálya

A junior pálya 140-150 cm magasság közötti gyerek részére jelent kihívást. Az átlagosan 3 méter magasságban lévő akadályok egy 160-180 méter hosszú pályán helyezkednek el.

Junior-könnyű felnőtt pálya

Ezt a pályát a szülő és a junior magasságú gyermeke együtt is használhatja. Az akadályok magassága 4 és 6 méter között változik, a pálya hossza pedig 140 méter.

Felnőtt pálya

A felnőtt pályát csak 150 centiméternél magasabb emberek használhatják. Ezen a pályán az akadályok 6-8 méteres magasságban, 240 méter hosszan helyezkednek el.


A pályarendszer egy felső drótköteles biztosítással rendelkezik, a vendégek pedig egy hegymászó hevedert (beülőt), és sisakot kapnak.

A vendégeknek a gyakorló pályánkon el kell sajátítaniuk a szükséges biztonság technikai információkat. A gyakorló pálya mindenkinek kötelező. (kb 20 perc)

 

Cím: 2626 Nagymaros, Törökmező 013/2 hrsz.
web: www.dunakanyarkalandpark.hu