kedd, május 21, 2024
Aktív pihenés

Lillafüredi libegőpark

A Lillafüredi libegő a Bükk-hegységben található drótkötélpályás felvonó, mely Lillafüred és Jávorhegy között szállítja az utasokat. Kiinduló állomása Lillafüreden, az Erzsébet sétányon található, ahonnan a felvonó 1 kilométer hosszan szállítja az utasokat a 606 méter magas Jávorhegyre, Bükkszentkereszt irányba.

A felvonó 303 méter magasról indul, 1080 méter hosszan szállítja az utasokat, 263 méteres szintkülönbséget megtéve, 10 – 12 perces menetidővel. A Libegő egyszerre több mint 180 embert képes szállítani.

A 2015-ben átadott libegő egész évben üzemel. Kétszemélyes üléseiből gyönyörű kilátás nyílik a Bükk-hegység csodáira. A gondolákból új szemmel tekinthetünk Fehérkőre és Lillafüred délkeleti részére.

A felvonó mellet kialakítottak egy Lillafüredi libegőpark által szervezett, a hegytetőről induló roller és kerékpárutat, valamint egy oxigén nem túraútvonalat. A túraútvonal különböző tematika alapján ismerteti meg a látogatókkal a Bükk különböző szépségeit. További izgalmakért a közeli Lillafüredi Sport- és Kalandparkba is ellátogathatunk, ahol számos attrakció mellett, akár még segway-t is kipróbálhatjuk.

Kedvelt kirándulóhely a libegő felső állomásnál található hatalmas tisztás is, ahová sokan látogatnak a gyógynövényeiről híres Bükkszentkeresztről is.

Oxigén sétaút – Lillafüred

Az Oxigén túraútvonal kiválóan alkalmas rekreációra, sportolásra, kirándulásra. A 7 kilométeres útszakaszon a látogatók megismerhetik a Bükk gazdag növény és állatvilágát, a Szent István és Hajnalka forrást, továbbá a környék zarándokhelyeit. A sétaút tervezésénél fontos szempont volt, hogy oktasson, szórakoztasson, élményekkel gazdagítson és informáljon.Oxigén sétaút - Lillafüred
Az állomáspontok berendezései és információs eszközei a látogatók minden érzékszervére hatnak, és az alkalmazott módszerek célja, hogy a látogatók érzékenyebbé váljanak az ökológiai kérdések iránt.

Rollerösvény

A lankás terepen, tereprollerek segítségével a kalandvágyó utazó betekintést nyerhet a Bükk vadregényes és egyedülálló hegyi sport világába. Igazi kuriózum, a Magyarországon is újdonságnak számító attrakció az egész család számára igazán gazdag élményeket kínál.

A szolgáltatás csak vezetett túrákon, profi túravezetők segítségével vehető igénybe. Ha valaki szükségét érzi, lehetőség van további védőfelszerelések (csukló- térd-gerincvédő) bérlésére is.