hétfő, április 15, 2024
Falusi turizmusNevezetességTavakTermészet

Tisza-tavi látnivalók

Tisza-tavi Ökocentrum

A Tisza-tavi Ökocentrum egy magyarországi állatkert és szabadidős élményközpont, melynek négyszintes főépülete és parkja 10 hektáron mutatja be a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti csodáit. Az Ökocentrum központi épülete 2600 négyzetméteren, 4 szinten nyújt szolgáltatásokat a látogatóknak. A Tisza-tavi látnivalók egyik legjelentősebb tagja.

Legfőbb látványossága a Közép-Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszere, mely 735.000 literes össztérfogattal rendelkezik. Az Ökocentrum 2012 Április 27-én nyilt meg Poroszlón. Tisza-tavi Ökocentrum - PoroszlóEgy körpanorámás kilátótorony található az Ökocentrum főépületének tornyában, a hetedik emelet magasságában. A 30 méter magasságban lévő kilátótorony lifttel és lépcsőn is megközelíthető. A tágas kilátóteraszról lélegzetelállító panoráma nyílik Poroszló településre és a környező tájra.

A Főépületben található még 51 fős 3D mozi a földszinten, valamint nagyjából 100 fő befogadására alkalmas konferenciaterem.

A Tisza-tavi Ökocentrum főépületét egy több mint 7 hektár területű szabadidőpark veszi körül. A szabadidőpark elemei az – éld át a természetet – mottó jegyében születtek. A park területén a látogatók közvetlen közelről figyelhetik meg az állatok életét, valamint közvetlen kapcsolatba is kerülhetnek velük.

Tisza-tavi Ökocentrum


Kiskörei Szabadvizű Strand és Kemping

Szabadvizű Strand a környék legtisztább vizű, egyik legjobban kiépített fürdőhelye, amely kellemesen hűs, selymesen simogató vízével, bővülő szolgáltatásaival, programjaival várja az idelátogató vendégeit.Kisköre - strandAz aktív sportot kedvelők számtalan lehetőség közül válogathatnak:  homokfoci, ping-pong, röplabda, motorcsónak, kajak, kenu, horgászat stb.


Kiskörei vízerőmű

Kisköre egyik nevezetessége, turisztikai célpontja a Kiskörei Vízlépcső részeként megépült, 1974-ben üzembe helyezett Kiskörei Vízerőmű. Az erőmű 28 Megawatt beépített teljesítményével Magyarország legnagyobb vízerőműve.Kiskörei erőműA vízerőmű szervezett, csoportos formában (maximum csoport létszám 50 fő) előzetes írásbeli megkeresés és azt követő engedélyezés alapján egész évben látogatható.


Tiszafüredi Termál és Strandfürdő

Tiszafüred nagy kincse a Tisza-tó mellett a termálvíz. Az ide látogatókat termál strand várja, melynek területén vízforgatott úszómedence, strandmedence, gyermekmedence és fedett termál medence található, valamint vendéglátó egységek, játszótér és sportpálya.Termálfürdő TiszafüredA víz 39 C fokos alkáli hidrogén-karbonátos gyógyvíz, mely összetételénél fogva alkalmas a regenerálódásra és különböző mozgásszervi és reumatikus betegségek kezelésére.