kedd, május 21, 2024
Falusi turizmusLátnivalóTermészet

Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény

A Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény egy különleges turisztikai attrakció, mely a Tisza-tóra épült pallórendszert foglalja magába, három szigetet köt össze, a hossza pedig meghaladja az 1500 métert. Magába foglal két madárvártát, egy 15 méter magas megfigyelő tornyot és egy pihenőszigetet is. A Sétányon elindulva kirándulás tehető a Tisza-tó korábban megközelíthetetlen vadregényes területére.

A Tanösvényt mindenki saját tempójában járhatja be. Több ponton képzett túravezetők és információs táblák várják a Látogatókat, melyek segítségével betekintést nyerhetünk a Tisza-tavi madarak, állatok és növények csodálatos világába. Egyéni vendégeknek, családoknak, osztályoknak, nagyobb csoportoknak, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt különleges élmény. A Vízi Sétány látogatható babakocsival és kerekesszékkel is.Tisza-tavi vízi sétány

A Tanösvény meglátogatása jól kombinálható egyéb Tisza-tavi programokkal. A Fűzfa Kikötő és Túrabázis teljes körű programszervezéssel áll a Látogatók rendelkezésére: 1,5 vagy 2,5 órás motorcsónaktúra, kenu és kerékpár bérlés, büfé.

A kikötő mellett található Fűzfa Hotel és Pihenőparkban mindent megtalálnak egy kényeztető Tisza-tavi látogatáshoz: étterem házias ételekkel, kényelmes szálloda, hangulatos faházak, uszoda, finn szauna, jakuzzi, kültéri termál medence, gyermekmedence.

A Tisza-tavi Vízi Sétány a Világörökség részévé választott Hortobágyi Nemzeti Park területén található. A Tisza-tavi élővilág bemutatásának legnépszerűbb pontja, Magyarország egyik leglátogatottabb Tanösvénye. A Vízi Sétány Poroszló mellett a tó belső területén a partvonaltól mintegy 500 méterre található, csak vízi úton közelíthető meg. Járatok kizárólag Poroszlóról, a Fűzfa Kikötőből és Túrabázisból indulnak.


Fűzfa Kikötő és Túrabázis megközelítése

Debrecen-Hortobágy irányából: a 33-as főútvonalon, a híd után még Poroszló előtt rögtön balra.

Budapest-Füzesabony irányából: M3-as autópályán Füzesabony felé, majd kihajtás a 114-es lehajtón a 33-as főútvonalra, Debrecen felé a Poroszló vége tábla után, a híd előtt jobbra.

Eger-Füzesabony irányából: a 25-ös főútvonalon, Debrecen felé a Poroszló vége tábla után, a híd előtt jobbra.


Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény nyitva tartás

Április, Október: 10.00 – 16.00 (utolsó járat 15.00 órakor)

Május 1- június 14. és szeptember: 9.00 – 17.00 (utolsó járat 16.00 órakor)

Június 15 – Augusztus 31. 9.00 – 19.00 (utolsó járat 18.00 órakor)